Infracrveni toplinski paneli za vrhunsku udobnost uz uštedu energije i do 60%

Home

 

O nama      Online shop             Uvjeti       Kontakt

 

PARTNERI   Kontakt u BiH   Kontakt u Srbiji

PRODUKTI

Zidni paneli

Stropni paneli

Pribor

 

Infracrveno grijanje

Tehnika

Infracrvena toplina

  Argumenti
  Primjena
  Pitanja i odgovori
  Wellness

Investicije


 

Impressum

PCE Grupa d.o.o.

Derviša Numića 50
BIH-71000 Sarajevo
e-mail:
damir.turkic@pce-grupa.ba

PB:
01700000

ID: 4201192410002

 

 


 
     

Pitanja i odgovori

 

Tehnika infracrvenog grijanja je za većinu korisnika nešto potpuno novo.

Stoga se svugdje piše i argumentira o infracrvenom grijanju. Prije svega nalazimo opsežne diskusije upravo o eficijentnosti grijanja i smislu pretvaranja struje u toplinu.

Složili smo nekoliko informacija i odgovora koji vam trebaju pomoći da bolje razumijete infracrvenu tehnologiju.

Ukoliko ovdje ne nađete odgovor na Vaše pitanje mi Vam rado stojimo na raspolaganju. Molimo Vas da nam pošaljete svoje pitanje!

 

» Kako bih trebao pozicionirati svoje grijanje?
» Kolika je toplotna potrebitost za moje prostorije?
» Kako je pomoću električnog infracrvenog grijanja moguće uštediti na troškovima?
» Da li su INFRAVAL infracrveni paneli certificirani?
» Zašto su infracrveni paneli INFRAVAL tako povoljni?
» Sigurnost - postoji li opasnost požara ili opasnost od opeklina?
» Mogu li dobiti INFRAVAL panel kao sliku ili kao ogledalo?

 

Kako treba pozicionirati infracrveno grijanje?

Infracrveno grijanje INFRAVAL montirano po sredini stropa nudi u većini slučajeva najbolju eficijentnost. Naravno da je kod odluke o poziciji infracrvenih panela i estetički aspekt od velike važnosti.

Tako da nije preporučljivo u svakom slučaju koristiti panele kao stropno grijanje. To vrijedi n.pr. kada na stropu ne postoji priključak za struju. Postavljanje dugih kablova nije uvijek estetski izvodljivo. Također ako je infracrveni panel pogodno pozicioniran na zid on će dati izvrsnu i ugodnu toplinu.

Unutarnji zidovi su idelani za postavljanje INFRAVAL panela i to najbolje na visini od cca 1,40 m – 1,60 m. Na taj način se zagrijavaju vanjski zidovi i tako stvara ugodna klima u prostoriji.

Montaža na vanjske zidove je također moguća. Pazite na to da infracrveno grijanje po mogućnosti ne bude postavljeno nikada točno preko puta prozora jer će u tom slučaju toplinsko zračenje dospjeti direktno prema vani i time izgubiti na eficijentnosti.

Najbolje da infracrveno grijanje pozicionirate tamo gdje se uglavnom zadržavate n.pr. stol, kauč i.sl. Infracrveni paneli zrače toplinsku energiju pod kutom od cca 45 stupnjeva.

U većim prostorijama se preporuča montiranje više infracrvenih panela tako da se toplina optimalno raspodjeli. Provjerite da se toplina nesmetano i bez prepreka može širiti. Na ovom linku možete vidjeti više informacija o montaži.

 Primjena panela u raznim uvjetima

Primjena

Kolika je toplotna potrebitost za moje prostorije?

Točna potrebitost za infracrvene elemente može biti različita. U idealnim uvjetima jednu prostoriju od 20qm moguće je zagrijati već sa infracrvenim panelom od 800-900 Wata.

Za izračun troškova možete se poslužiti sa računalom našim WEB stranicama i tako utvrditi toplotnu potrebitost u Vašem slučaju. Ukoliko niste u mogućnosti to saznati na ovaj način zbog specifičnih uvjeta tada se obratite nama,  mi Vam stojimo na raspolaganju i rado ćemo Vas podržati u izračunu toplotne potrebitosti za Vaše osobne prostorije.

Kako je moguće pomoću električnog infracrvenog grijanja uštedjeti na troškovima?

Ušteda troškova energije pomoću električnog grijanja mnogima se na prvi pogled čini paradoksalno. Električne grijalice su mnogima poznate kao gutači struje. Argumentira se čak da jedna sijalica producira 98% topline prema ulaznoj energiji električne struje i to ponato sa vrlo malo eficijencije.

Odlučujuća razlika prema klasičnim električnim grijalicama skriva se u infracrvenom-C zračenju. Ovo toplotno zračenje ne grije zrak nego isključivo objekte, kao na primjer zidove, namještaj i sva ostala tijela.

Objekti pohranjuju toplinu znatno bolje nego zrak i zrače tu istu toplinu ravnomjerno u prostor. Pri tome ne nastaju zračne struje  kao kod klasičnih grijanja tako da su toplinski gubitci minimizirani. Princip infracrvene topline se, kao što to često biva, koristi i u svemirskim brodovima i primjenjen je u svemirskoj stanici MIR.

 

 

Zašto su Infraval paneli tako povoljni?

INFRAVAL infracrveni paneli su produkti visoke kvalitete koji se ipak nude za vrlo povoljne cijene. To je moguće samo zato jer je sortiment proizvoda pripremljen za široku potrošnju. Infraval paneli se mogu individulano oblikovati ali to poskupljuje nabavu no taj dio može korisnik i sam odraditi. 

Kako možete i sami preinačiti INFRAVAL panel u sliku ili ogledalo možete vidjeti u točki INFRAVAL panel kao slika ili kao ogledalo.

INFRAVAL stoji za kvalitetnu obradu, najbolje materijale, visoka energetska eficijentnost kao i dugotrajnost. Infraval Vam nudi garanciju od dvije godine. Trajnost panela je i do 25 godina.

Sigurnost - postoji li opasnost požara ili opasnost od opeklina?

Infraval infrarcrveni paneli su ispitani na sigurnost kroz TÜV Njemačka. Kod pravilne primjene je svaka opasnost požara ili opasnost opeklina isključena. Minimalno odstupanje 2cm od zida osigurano je kroz montažne profile koji su postavljeni na pozadinu panela.

Dodatni aluminijski paneli sprečavaju zračenje topline prema pozadini tako da se montažni zidovi i stropovi od drveta ili sličnog materijala ne mogu nikada zapaliti.

Minimalno odstojanje od 25 cm prema objektima koji se griju mora biti održano jer  na površini infracrvenog panela može biti postignuta temperatura i od cca 95 stupnjeva.

Postavite svoje infracrveno grijanje uvijek tako da mala djeca ne mogu imati direktan kontakt sa panelom. Ne vješajte na panele niti ostavljajte u njihovoj blizinu tekstilne stvari, ručnike, marame niti sličan materijal.

Mogu li dobiti INFRAVAL panel kao sliku ili kao ogledalo?

Infraval infracrveni paneli su standardizirani paneli i osobito zbog ostavarenja povoljne cijene ne nudimo ih u svim varijacijama. Ali će Vas zadiviti kako je jednostavno iz jednog INFRAVAL panela napraviti sliku, ogledalo ili preinačiti u druge individualne objekte.

Infraval panele možete jednostavno individualizirati i n.pr. na njega zalijepiti ogledalo. Pri tome trebate obratiti pažnju na temperaturnu otpornost ljepila i na zdravstvene upute proizvođača ljepila.

Čak i tiskanje ili bojanje osobnih ili umjetničkih motiva je ovim putem moguće. Bitno je koristiti boju koja je otporna na toplinu. Pri tome je vrlo bitno da bijela boja ne mijenja ton kod zagrijavanja. Ako tiskate motiv na ljepljivu foliju prije nego ovu lijepite na panel tada koristite teflonsku foliju koja je otporna na temperature i do 200°C.

Da li su INFRAVAL infracrveni paneli certificirani?

Da, Infraval infracrvena grijanja su ispitana od strane TÜV Njemačka. Sigurnost ovih proizvoda nam je osobito važno. Dakle možete se osloniti na iscrpne testove kojima je izloženi naši paneli kroz TÜV i sa povjerenjem u kvalitetu grijati se INFRAVAL panelima.

 

Akcijska ponuda

 

NARUČI U SHOPU

telefonom:

+387-(0)33-713 445

ili faksom:

+387-(0)33-713 446

 

Mjerna tehnika i vage

Mjerna tehnika i vage

www.pce-grupa.ba

 

 

Termometri

Mjerači temperature za razne primjene

www.termometri.ba

 


 

 

       

Ako imate pitanja ili primjedbe molimo Vas obratite se našem Webmasteru.
©  Copyright 2009 PROBUS K.I.G. d.o.o. - Sva prava zadržana.